Jak długo zanim konto na Twitterze zostanie usunięte?

Twitter promuje platformę jako sposób, aby firmy mogły między innymi zaangażować swoich obecnych i potencjalnych klientów do rozmowy. Czasami jednak rozmowa się kończy - niezależnie od tego, czy to dlatego, że tego zamierzałeś. Proces prowadzący do usunięcia konta i jak długo to potrwa, zależy od konkretnego konta i sposobu jego używania.

Ujednoznacznienie

Istnieje ważna różnica między dezaktywacją a usunięciem konta na Twitterze. Dezaktywacja to tymczasowy stan konta, który następuje automatycznie lub celowo i można go cofnąć w ciągu 30 dni od jego wystąpienia. Z drugiej strony usunięcie to trwały status konta, który pojawia się po upływie tych samych 30 dni od dezaktywacji konta. Nie można tego cofnąć, gdy to się stanie.

Dezaktywacja

Jeśli nie korzystasz ze swojego konta na Twitterze - co oznacza nie tylko nie zalogowanie się na swoje konto, ale także niepublikowanie tweetów i brak interakcji ze społecznością - Twitter automatycznie dezaktywuje Twoje konto po sześciu miesiącach. Lub, jeśli chcesz celowo dezaktywować swoje konto, możesz to zrobić, logując się na swoje konto, klikając ikonę koła zębatego, klikając „Ustawienia”, a następnie klikając łącze „Dezaktywuj moje konto”. Spowoduje to tymczasowe usunięcie konta z platformy Twitter. Jeśli zmienisz zdanie, masz 30 dni na ponowne zalogowanie się na swoje konto, co spowoduje jego reaktywację.

Usunięcie

Jeśli nie zalogujesz się ponownie na swoje konto w ciągu 30 dni, Twoje konto na Twitterze zostanie trwale usunięte z platformy Twittera, po usunięciu. Oprócz tego czasami Twitter natychmiast usunie konto, jeśli pracownicy Twittera uznają Twoją aktywność na Twitterze za sprzeczną z warunkami świadczenia usług firmy lub jeśli z jakiegokolwiek powodu Twój profil stanie się odpowiedzialnością prawną lub ekonomiczną. Nie myl również usunięcia konta na Twitterze z usunięciem konta TweetDeck - aplikacji na Twitterze - co robisz ze strony TweetDeck. Usunięcie konta TweetDeck nie wpływa na konto na Twitterze, z którym jest powiązane.

Rozwiązywanie problemów

Pamiętaj, że aby rozpocząć proces usuwania, musisz dezaktywować swoje konto na komputerze, a nie urządzeniu mobilnym, ponieważ Twitter nie zezwala na dezaktywację z urządzenia mobilnego. Jeśli odkryjesz, że Twoje konto ciągle się reaktywuje po dezaktywacji, prawdopodobnie ktoś włamał się na Twoje konto. W takim przypadku zmień hasło i spróbuj ponownie dezaktywować. Jeśli okaże się, że nawet po 30 dniach dezaktywacji Twoje konto nie zostało usunięte, skontaktuj się z zespołem wsparcia Twittera.