Jak wyczyścić ostatnie wyszukiwania wyświetlane pod usługą Bing

Wyszukiwarka Bing zawiera ustawienie Historia wyszukiwania, które umożliwia indywidualne usuwanie wyników wyszukiwania lub wyczyszczenie wszystkich poprzednich wyszukiwań. Wyczyszczenie historii zminimalizuje ryzyko, że inne osoby będą przeszukiwać Twoje badania w Internecie, zwłaszcza jeśli pracujesz na wspólnym komputerze. Możesz również kontrolować nagrywanie swoich wyszukiwań, wybierając opcje „Włącz” lub „Wyłącz” w sekcjach Historia.

Bing w przeglądarce

1

Kliknij łącze „Historia wyszukiwania” na stronie głównej Bing lub na liście wyszukiwania, aby otworzyć stronę Historia. Wyniki wyszukiwania zostaną wyświetlone w kwadratach. Możesz także kliknąć łącze „Więcej” na stronie głównej lub liście wyszukiwania Bing, a następnie kliknąć „Historia wyszukiwania” w sekcji Mój Bing, aby otworzyć tę stronę Historia.

2

Wskaż elementy wyszukiwania, takie jak w sekcji Dzisiaj, aby wyświetlić przycisk „Wyczyść”. Kliknij „Wyczyść”, aby usunąć tę pozycję z listy. Jeśli wyczyściłeś wszystkie ostatnie pozycje, pojawi się komunikat „Nie masz żadnych ostatnich wyszukiwań”.

3

Wybierz „Wyczyść wszystko”, aby usunąć wszystkie elementy wyszukiwania. Kliknij „Tak, wyczyść całą historię wyszukiwania”, gdy zostaniesz poproszony o potwierdzenie tej czynności. Twoje wyszukiwania znikną ze strony Historia.

Aplikacja Android na tablety

1

Otwórz aplikację Bing, dotknij przycisku „Menu”, aby otworzyć listę rozwijaną, a następnie dotknij opcji „Ustawienia”, aby wyświetlić ekran Ustawienia Bing.

2

Dotknij opcji „Szukaj” w sekcji Ustawienia ogólne, aby otworzyć stronę Ustawienia. Kliknij „Przejdź do historii wyszukiwania”, aby otworzyć sekcję Historia wyszukiwania. Kliknij „Wyświetl swoje wyszukiwania”, aby otworzyć listę wyszukiwania.

3

Kliknij „Edytuj wyniki wyszukiwania”. Każda pozycja wyszukiwania zawiera przycisk „X” służący do usunięcia tej pozycji. Klikaj „X”, aby usuwać elementy pojedynczo. Dotknij „Wyczyść”, aby usunąć wszystkie elementy, a następnie dotknij „Wyczyść wszystko”, aby potwierdzić. Sekcja Ostatnie wyszukiwania wyświetla następujący komunikat: „Wyczyściłeś całą historię wyszukiwania”. Kliknij „Wróć do ustawień”.

Aplikacja na iOS

1

Uruchom aplikację Bing i dotknij ikony, która wygląda jak lista punktowana.

2

Kliknij „Ustawienia”.

3

Kliknij „Bezpieczne wyszukiwanie / Wyczyść historię”.

4

Kliknij „Przejdź do historii wyszukiwania”.

5

Dotknij „Wyczyść wszystko”, a następnie ponownie dotknij „Wyczyść wszystko”, aby potwierdzić tę czynność.